Община Видин награди Републиканския шампион шахматен клуб „Найден Войнов”


Заместник-кметът на община Видин Борислав Ванков награди днес видинския шахматен клуб „Найден Войнов”, който спечели Държавното отборно първенство по шахмат за мъже, а с това и титлата „Републикански шампион”. Ванков връчи на председателя на клуба Евтим Стефанов специално подготвена грамота за постигнатия висок резултат.

Заместник-кметът поздрави представителят на видинските шахматисти, като пожела все по-големи успехи за в бъдеще. Шахматен клуб „Найден Войнов” стана Републикански шампион за по-малко от година след завръщането си, след десетгодишно прекъсване в „А” група. На връчването на грамотата, Евтим Стефанов подчерта, че победата е постигната благодарение на подкрепата на Община Видин и на гросмайсторите Алексанър Делчев, Валентин Йотов, Артур Коган, Момчил Николов, Марян Петров, Деян Божков.

След успешния старт в шампионата в курортния комплекс Албена с 6:0 срещу „Лукойл Нефтохимик”, видинчани поведоха оспорвана битка за титлата с отбора на ЦСКА и не допуснаха нито една загуба в седемте кръга, като спечелиха шест и завършиха наравно само срещата си със столичани. В партиите на отделните дъски видинския шахматен клуб „Найден Войнов” записа 8 загуби, едно реми и 31 победи.

Със спечелването на първо място в страната видинските шахматисти се класираха за участие в Европейските отборни първенства, които ще се проведат през месец октомври в град Пловдив.

vidin.info

Прочети още за , ,

НаСеверозапад.Ком

След като прочете тази статия значи северозападът ти е интересен. Сподели и ти нещо за него във форума ни.

0 коментара

Напиши коментар