Ден на отворени врати в АЕЦ “Козлодуй”


На 26 юни 2010 г. (събота) в Атомната електроцентрала “Козлодуй” ще се проведе Ден на отворени врати за външни посетители. В програмата са включени посещения на командни и машинни зали на енергийни блокове; демонстрации на работа с противопожарна техника, на мобилната лаборатория за мониторинг на околната среда и др.
Посещението на АЕЦ “Козлодуй” в Деня на отворени врати е без предварителна заявка или записване. Достъпът до площадката на централата ще се оформя срещу документ за самоличност, като децата трябва да са с пълнолетен придружител.
Посрещането и регистрацията на гостите ще се извършват в Информационния център на АЕЦ “Козлодуй” от 8.30 до 14.30 часа. За разглеждането на обектите в централата, включени в маршрутите за посещение, ще се сформират групи по реда на регистрация на посетителите, като водачи са експерти от АЕЦ.
На 26 юни за посетителите е осигурен безплатен автобусен транспорт, тръгващ от гр. Козлодуй (с начална спирка “Бриз”) към Информационния център на АЕЦ “Козлодуй” на всеки кръгъл час от 8.00 до 14.00 часа.

Източник montana-dnes.com

Прочети още за , , ,

НаСеверозапад.Ком

След като прочете тази статия значи северозападът ти е интересен. Сподели и ти нещо за него във форума ни.

2 коментара

  1. Дано по често има такива дни на отворените врати.По този начин всеки, който се интересува може да се запознае от близо с тяхната дейност и техниките с които разполагат и малките деца които си мечтаят да работят там ще останат доволни.Надявам се пак да има отворени врати,понеже тези ги изпуснах не бях в България, но имам приятели които работят там и ми е интересно да видя с какво точно се сблъскват всеки един ден.

  2. Би ми било интересно да влезна и да разгледаме това място, макар и че съм против съществуването им.Смятам, че има доста по природни и екологични начини, с които да се сдобиваме с топла вода или с електричество.Хубаво е че са осигури и безплатен автобус, с който да се стигне до това място.Важно е всеки един от нас да знае какви грешки е допускал и да не ги повтаря в следващите поколения.

Напиши коментар