Стягат празник на еротичния фолклор във Враца12 врачани и един навлек се обединиха в кръга "Баце", от който по устав излизане няма и който по своята историческа важност се конкурира с други известни у нас кръгове като "Монтерей", "Агнешки главички" и т. н. Учредителното събрание е било на 6.06., т. е. на празника на всички български светии, с идеалната цел да се направи от комедийния образ на Краси Радков - Гацо Бацов, положителен.

Той е събирателен за врачанина на средна възраст, а кръгът ще го популяризира навсякъде по света, дори и на оня свят. Според устава всеки член има право да влиза, да е голям като другия, да се напива, а кръгът е длъжен да го поддържа, за да не падне. Кръгът се управлява, като се върти от председател, който се избира за един месец - достатъчен да му се види акълът. В устава му пише, че не кръжи около никого, но не трябва да поддържа връзка с тъпоъгълници, защото от тях не стават кръгове.
Житейска философия на кръга "Баце" се крепи на хляба, боба, белия камък и мъжкото му достойнство.

"Написал съм 6 страници за действията, които върши Баце с този важен анатомичен орган и нито едно от тях не е свързано със секса" - разкри великият депутат Огнян Пищиков, който е сред учредителите на кръга. На следващото заседание на 7.07. той ще сложи на масата идеята си Враца да стане столица на еротичния фолклор.

Пищиков е автор и на речника на Баце, а томчето буквално се граби на едро и пътува като подарък по целия свят. В него авторът предупреждава да не се бърка Баце с шопето, защото е друг чешит. Той едно говори, друго казва, а трето се разбира. Най-често употребяваната от него дума е "пустиняк", която е предназначена за всеки, когото Баце не харесва и има желание да удари.

Освен че е незаменим гид във врачанското езиково пространство, речникът е и най-добрият съветник за всяка врачанска кандидат-снаха. Той ще й помогне да намери общ език с бъдещата си свекърва.

Източник Райна Тошева, Вестник Стандарт

Прочети още за , , , , , ,

НаСеверозапад.Ком

След като прочете тази статия значи северозападът ти е интересен. Сподели и ти нещо за него във форума ни.

0 коментара

Напиши коментар