До Вършец, Клисурския манастир и обратно - епизод 2

И така с разочероване, че не можахме да влезем в къщтата на Иван Вазов и с натъпкани стомаси, продължаваме пътуването си към град Вършец.

Тъкмо на време по пътя се обажда съдържателката на хотел Елина, в който имаме резервация, за да потвърди, че пристигаме и за да ни даде указания как да намерим хотела.

Даде ни изключително точни указания и ако някой караше зад нас по нищо не би разбрал, че не сме местни - по нищо освен по регистрациите на колите, разбира се.

Пристигаме на време в малко и спретнато хотелче с басейн, градна, барбекю, механа и интернет на цената от 30 лева на стая.

Но всико това си има и недостатъци. В механата и градината няма телевизор, което в навечерието на мача Германия-Аржентина си е проблем. Намираме му цаката - ще гледаме мача по интерент на лаптоп, който си носехме под една шатра в градината. За съжаление този вариант също отпадна скорострелно, защото се оказа, че механата не предлага бира... или каквото и да било друго!

Дай да палим гумите и към Вършец! Съдържателката на хотела ни уверява, че в центъра има много заведения, в които на големи екрани се излъчват мачовете от световното. Първият ни избор попадна върху едно кафене в самия център до футуристично изглеждащ фонтан.

Кафене "Галата" с рядко груб персонал! "Ааа така няма да я бъде!" ни беше изръмжано от отбор сервитьорки, при плахия ни опит за реорганизация за преподреждане на две маси и четири стола около телевизора, на който Германия вече водеше с 1:0 (вероятно по другите телевизори е било същото). Вероятно, но отношението няма как да е било такова.

Така търсенето на телевизор продължи надолу по централната улица. Съвсем естествено подминаваме пункта на Еврофутбол, тъй като преценяваме, че алкохолните пари и цветистия език на зрителите там няма да понесат на жените и децата в нашата компания.

Тъкмо да се причислим към графата на яко прецаканите и от там с крило и клюн ни изкара закусвалня Златното пиле! Да, закусвалня! И ние не можахме да повярваме, но си заслужаваше на 100 %! Хората пусаха специално заради нас поне 32-инчова плазма. Така под прохладата на климатика с биричка, картофки и цаца гледахме разгрома над аржентинците - vier zu null!

Следва продължение...

Прочети още за , , , , , , ,

НаСеверозапад.Ком

След като прочете тази статия значи северозападът ти е интересен. Сподели и ти нещо за него във форума ни.

2 коментара

  1. Само едно допълнение... репликата на враждебно настроената амеба, подвизаваща се във въпросното блато "Галата" бе: "ААА! Таа ня'а стане!!!" :)

Напиши коментар