Спазват се сроковете за Дунав мост-2

Изграждането на Дунав мост Видин - Калафат тече със задоволителни темпове, не се наблюдава изоставане на строителните дейности. Това стана ясно на срещата на Управителния комитет по проекта в Министерството на транспорта, на която присъства и кметът на община Видин.

По информация на фирмата-изпълнител, над 50% от строителството на съоръжението и прилежащата инфраструктура вече е изпълнено. Набити са и последните 14 пилота за устоя на румънския бряг, вече се монтират елементите от връзната конструкция.

Продължава да се търсят варианти за осигуряването на подходящи инертни материали за изграждане на насипите по трасето, във връзка със строителството на моста. „Възможностите за добив на пясък обаче трябва да са законово съобразени, както и с оглед на работния график", уточни Румен Видов след срещата с комитета по проекта.

На заседанието присъстваха и представители на Министерството на транспорта, Министерството на регионалното развитие и благоустройството, Министерството на финансите, Министерствата на вътрешните и външните работи, МОСВ, Министерството на труда и социалната политика, Агенция „Пътна инфраструктура" и други.

Източник dariknews.bg

Прочети още за , , ,

НаСеверозапад.Ком

След като прочете тази статия значи северозападът ти е интересен. Сподели и ти нещо за него във форума ни.

1 коментара

  1. Да сменим името на прохода Кадъ боаз! ! !

Напиши коментар