Италианци вкарват пари в Северозапада

Потенциалът на икономиката и възможностите за инвестиции в регион Монтана проучиха членове на Комитета на италианските предприемачи – “Конфиндустрия България”. Бизнесмените се срещнаха с кметове на общини и областния управител Ивайло Петров.

„Ситуацията е трудна за всички. Италианските компании правят и невъзможното, за да преодолеят кризата, да намерят начини за производство. Полагаме усилия, да увеличим нашите инвестиции в България, защото вярваме във вас и сме сигурни, че имате голямо бъдеще”, заяви директорът на “Конфиндустрия България” Федерико Каси.

Интерес у италианските предприемачи предизвика индустриалният парк край Монтана. В него те откриха възможности за малките и средните фирми от Ботуша, които биха могли да развиват дейност тук. Бизнесмените бяха особено впечатлени от Вършец. Лом също би могъл да представлява интерес за италианците заради пристанището, но на този етап те са доста предпазливи.

“Конфиндустрия България” има десетгодишен опит у нас. Комитетът на предприемачите осигурява заетост на 220 000 българи. Във Видинско и Монтанско работят 10 италиански фирми. Популярната в Монтанска област “Екотера” е инвестирала в страната ни 13 милиона евро, като дава хляб на 1 500-2 000 души.

Вестник Конкурент

Прочети още за , , , ,

НаСеверозапад.Ком

След като прочете тази статия значи северозападът ти е интересен. Сподели и ти нещо за него във форума ни.

0 коментара

Напиши коментар