160 години Вършец - Град на здравето

Традиционният празник на курорта, минералната вода и Балкана - Вършец 2010 започна днес в града. 160-та годишнина на курорта е съпътствана с културна програма с множество прояви.

Днес от 10.00 ч. в общинския музей се откри музейна експозиция " 160 години курорт Вършец и 100 години Държавна минерална баня". От 11ч. се откри изложба живопис от местни художници "Вършец през годините". Със звание "Почетен гражданин на Вършец" - посмъртно ще бъде удостоен д-р Дамян Иванов. Събитието е предвидено за 20.30ч. По-късно ще започне и тържествена церемония по повод юбилея на града с концерт на вокална група Joy при СОУ "Иван Вазов", премиера на филм-презентация за Вършец, поздравления от официалните гости и концерт на Орлин Горанов.

На 7 август сутринта със Света литургия ще бъде внесена Чудотворната икона на Богородица в храм "Свети Георги"- Вършец. Програмата предвижда още откриване на "Алея на занаятите " и състезания по ориентиране, волейбол и футбол.

Тържествата ще завършат в неделя с "Балкана пее" - надпяване на фолклорни състави в местността Иванчова поляна, където ще бъде и закриването на празника.

Източник Дарик

Прочети още за , ,

НаСеверозапад.Ком

След като прочете тази статия значи северозападът ти е интересен. Сподели и ти нещо за него във форума ни.

0 коментара

Напиши коментар