Първа копка на нов завод направи "Гипс" АД

Първа копка на нов завод на "Гипс" АД беше направена днес. Заводът във видинското село Кошава е за печене на гипс. Инвестицията е на стойност 11,270 млн. лв. и е осигурена с европейско финансиране, собствени средства и съфинансиране от държавата, за което е подписан договор на 9 юли 2009г.

Проектът "Повишаване на конкурентоспособността и ефективността на производството на "Гипс" АД чрез изграждане на комплексна инсталация за калциране на природен гипс" е одобрен по Оперативна програма "Развитие на конкурентоспособността на българската икономика 2007-2013 г."

На тържеството присъстваха народните представители Владимир Тошев и Любомила Станислвова, областният управител Пламен Стефанов и кметът на община Видин инж. Румен Видов. Величкият епископ Сионий, викарий на Видинския митрополит, благослови начинанието и отслужи водосвет.


Владимир Тошев поздрави дружеството за мащабната инвестиция в икономиката на област Видин и отбеляза, че бъдещия завод е доказателство, че за инициативните и предприемчивите няма пречки в осигуряване на финанансиране с цел развитие. Той бе категоричен, че продукцията на новия завод, която ще е с 50% по-екологично чиста и с 50 % по енергоспестяваща е пример, както за България, така и за целия Европейски съюз.

Източник Darik


Прочети още за , , , ,

НаСеверозапад.Ком

След като прочете тази статия значи северозападът ти е интересен. Сподели и ти нещо за него във форума ни.

1 коментара

 1. Tova NE E nov zavod !!!
  Tova E STAR ZAVOD !!!
  NO SAS NOVI-"SOBSTVENICI" !!!
  Kakvo ste "pomogne",na s.Kosava, e vaprosat koito si go zadava vseki Kosavcanin,koito e ostanal v s.Kosava ??? Ot blizo 2000 coveka po vremeto na-TATO,sega e ostanal samo "zapasnite",okolo-400 "na-broi
  predimno nad-60-godisna vazrast ???
  KOPAE SE OT ZEMIATA NA SELOTO !!!
  Predi da stane "Mina-Kosava",e bilo zemia na "covek",ot-s.Kosava, koiato e odarjavena,edin vid otneta vav polza na darjavata/sega e v castnirace-"CASTNI-DJOBOVE" ???
  Zasto !!! zasto ???
  Kakva e vrazkata v momenta sas Kosava ??? Kakav e procenta ot pecalbata za "infrastrukturata",na s.Kosava ??? za vdiganeto na standarda na s.Kosava ??? za opazvane na prirodata v s.Kosava???
  za opazvane na reka Dunav v s.Kosava ??? za podpomagane na s.Kosava ???

Напиши коментар