Фотоконкурс "Моето любимо място на северозапад" - финал

Аз обичам Северозападна България и www.naseverozapad.com организират фотоконкурс на тема "Моето любимо място на северозапад". Целта на конкурса е да покаже онези места от Северозападна България, които ни карат да харесваме тази част на родината и да ги покажем на всички останали, за да се изкефят и те на нашите земи.

След кратка селекция на получените снимки избрахме 7 от тях, които да включим в заключителната част на конкурса. Снимките са показани по-долу, като можете да гласувате за любимото ви място с бутона "Харесва ми" под всяка една от снимките до края на месеца. Дано селекцията ни ви допадне!
На 1 септември вече ще знаем кое е любимото ви място на Северозапад.

Поздрви от Северозапад!


1. Рездел "Модерни фонтани"
Футуристичният фонтан в центъра на града е любимо място на всеки малчуган във Вършец (юли 2010).
2. По Искър през пролома
Фотографията е на Велин Иванов от декември 2009 г. Показва красотите на едно от чудесата на Северозападна България - Искърския пролом.
3. Да възродим Вършец
Фотографът на снимката е Христина Христова.
Местоположението е град Вършец,месец април 2010 година. Това е центъра на градът и парка. Град Вършец е курорт и се намира в Северозападна България,в полите на Стара планина на 100км. от София, в близост до градовете Враца,Монтана и Берковица. В самия град, както и в близост до него има много басейни с минерална вода, забележителности, еко-пътеки, защитени местности и паркове, които си заслужава да се посетят от туристите. Градчето е известно и с лековитите си минерални води и санаториуми. През последните години се откриха нови спа-хотели и семейни къщи за гости.Вършец е курорт за всички сезони! Само който не е ходил там-не знае!
4. Прохода Петрохан през зимата
Наинстина любимо място на много хора - прохода Петрохан през зимата (декември 2009).
5. Фонтаните на Монтана
Снимката е на Камелия Петрова от август 2009 г. и показва най-красивите фонтани в Северозападна България - тези в центъра на Монтана. За приказния ефект заслуга имат и градинарите, които поддържат зеленината около фонтаните.
6. На път за връх Сърбеница
Снимката е от юни 2009 г. и е на Меги Ангелова. Тя е направена в планината по пътеката за връх Сърбеница в близост до село Зимевица.
7. Птичи поглед към Вратцата

Снимката е направена праз август 2009 г. от Радослав Зарков. На нея се вижда прохода Вратцата, а вдясно и малкия, но много красив Згориград.8. Червен Бряг
Снимката е на Стоян Илиев и показва скали край Червен Бряг. Снимана е през май тази година.
Можете да гласувате за седемте предложения до 31 август. Молим ви да не гласувате за повече от една снимка!

Прочети още за ,

НаСеверозапад.Ком

След като прочете тази статия значи северозападът ти е интересен. Сподели и ти нещо за него във форума ни.

0 коментара

Напиши коментар