Хижи "Ком" - една нова и една стара

В двете хижи "Ком", които се стопанисват от Берковското туристическо дружество половината от стаите са ремонтирани изцяло, към тях са изградени санитарни възли, в някои от тях има поставени телевизори, включен е и интернет, каза за радио “Фокус”- Видин Красимир Статков, председател на туристическото дружество. Той посочи, че 15 лева се плаща за легло в стая със санитарен възел, включена е закуска. Стаите без санитарен възел са 10 лева. Когато туристическите групи остават за 3-4 денонощия, се правят отстъпки – 10%.


“Всяка година с изключение на тази, получаваме по линия на Българския туристически съюз по 10 000 - 15 000 лева. През миналата година санирахме хижите, направихме топлоизолация. Преди 2 години сменихме външната дограма на хижите”, допълни Статков. Той посочи, че от връх Ком тръгва европейският маршрут – Ком – Емине. Други екопътеки са Берковица-Чипровци-Белоградчик; хижа Ком – връх Ком; екопътека Самарите. “Много изходни пунктове тръгват от Ком.

Има маршрут Ком – хижа Петрохан, това е интересен и лек маршрут. Той може да се ползва като велопътека”, заяви председателят на туристическото дружество. Според него в последната година е засилен интересът от мотористите, които карат в планината и използват маршрута Здравченица – Ком. На хижата се предлагат колелета под наем, през зимата -ски, а и разполагат със ски училище.
Десислава МЕТОДИЕВА

Информационна агенция Фокус


Прочети още за , , ,

НаСеверозапад.Ком

След като прочете тази статия значи северозападът ти е интересен. Сподели и ти нещо за него във форума ни.

2 коментара

  1. Аз зная, че между тях има топла връзка-светла и много красва...

Напиши коментар