Да живеят новите технологии!

Едно истинско телекомуникационно чудо се случило в една италиaнска фирма за проектиране и изработка на чугунени изделия. За да добиете представа за размерите й в началото само ще спомена, че целия персонал наброявал около 3000 човека.

Та една мацка решила да напише имейл до един от отделите във връзка с рутинна заявка, като реши да копира в имейла си (функция „Сс:”) групов имейл адрес хyz_all, съдържащ имейла адресите на ВСИЧКИ служители на фирмата. Това довeлo до изпращнето на имейла до 3000 души.

2999 от получателите нямали нищо общо с написаното в получения имейл и въобще не разбрали за какво става дума. 21 от тях решили да натиснат бутона „Reply to All” (отговори на ВСИЧКИ) на Microsoft Outlook, за да споделят с останалите, че „Това не е за мен”, с което генерирали нови 63 000 имейла. Двама направили същото, като написали „Аз какво общо имам с това?” – така се родили нови 6000.

Истинския получател на писмото решил да осведоми ВСИЧКИ, че ще изпълни заявката и отговорил „ОК” на 2999 души. Не без помощта на бутона „Reply to All”.

Така след като всеки от фирмата получил по 25 имейла, с които нямал нищо общо започнали да се появяват първите протести против този своеобразен спам. Седем човека решили да натиснат бутона „Reply to All” и да инструктират ВСИЧКИ „Спрете с този спам!”. Така без да искат генерирали спам от 21 000 имейла.

Изпращача на първия имейл осъзнавайки до какво води неговата грешка решил да се извини на ВСИЧКИ за причиненото неудобство... два пъти! Хоп, нови 6000.

Двама се изнервили и написали на ВСИЧКИ, по познатия начин с „Reply to All” – „Не отговаряйте на всички!” – нова порция от 6000 имейла.

В този момент IT-отдела се чудел на акъла на колегите си и единствен не се включил в масовия обмен на имейли, с ясната мисъл, че не може да се „скарат” на ВСИЧКИ по имейла да спрат с това пращане, защото така само биха влошили нещата. Някой обаче забелязал това и решил, че след като IT-отдела не отговаря на ВСИЧКИ тези имейли, изпратени до ВСИЧКИ (от групов имейл адрес хyz_all) и му се сторило съвсем редно да предложи на ВСИЧКИ „Мисля, че е добре този имейл да се препрати и към IT отдела – email server-ите ще изпушат съвсем след малко.” Тези 3000 имейла служили край на комуникацията и искрен смях се разнесъл из IT-отдела.

Равносметката. 111 000 имейла изпратени за 12 минути или иначе казано средно по около 154 имейла всяка секунда! Представяте ли си всичко това направено с обикновени пощальони, би отнело години! Да живеят новите технологии!

Източник bg-mamma.com

Прочети още за , , ,

НаСеверозапад.Ком

След като прочете тази статия значи северозападът ти е интересен. Сподели и ти нещо за него във форума ни.

0 коментара

Напиши коментар