Холандски и български полицаи работят по съвместен проект в Лом

Холандският експерт Нико ван Ойк, представители на Главна дирекция "Охранителна полиция"-МВР, ръководни служители от Областната дирекция на МВР Монтана пристигнаха днес в Лом за проверка на съвместен проект. Той се реализира в рамките на Програма за полицейско сътрудничество между Министерствата на вътрешните работи на Република България и Кралство Нидерландия.

Целтта на проекта в крайдунавския град е осигуряване безопасността на движението на децата в районите около училищата и детските градини. За да бъде реализиран успешно са привлечени 23 са партньорски организации - общинска администрация Лом, училища, детски градини, Районна пътна служба, фондация "Рома" и медии. Днес те ще обсъдят предстоящата до 30 юни 2011 г. работа.

До тогава в районите на всички училища и детски градини в гр. Лом трябва да бъде възстановена хоризонталната и вертикалната маркировка, почистени тротоарните площи и пешаходните пътеки, монтирани парапети пред входовете и изходите на учебните заведения и проведено обучение по безопасност на движението. Освен това на децата ще бъдат раздавани брошури за безопасна игра и ще се организират междуучилищни съревнования.

Сътрудничеството между Министерствата на вътрешните работи на Република България и Кралство Нидерландия е част от стратегията "Полицията в близост до обществото".

Източник dariknews.bg

Прочети още за , ,

НаСеверозапад.Ком

След като прочете тази статия значи северозападът ти е интересен. Сподели и ти нещо за него във форума ни.

0 коментара

Напиши коментар