Северозападът води по трудови договори

Северозападният район е с най-висок дял на трудови договори сред 28-те административни области в страната, според проучване на Българската търговско-промишлена палата, съобщи във Враца Беата Папазова, ръководител на проекта.

Проучването е извършено в рамките на проект “Повишаване на обществената нетърпимост към неформалната икономика при трудовите и осигурителни отношения и превантивни действия за ограничаването й”. Разработката се финансира по оперативна програма “Развитие на човешките ресурси” и се осъществява от Българската търговско-промишлена палата в партньорство с КТ “Подкрепа”.

„Това е най-мащабният проект, който се прави от палатата”, изтъкна Папазова при представянето му вчера. Според работодателите, които обхваща проучването, най-нисък е делът на трудовите договори в Североизточен район – 83.5%, а най-висок за Северозападната част на страната – 97.8%.

Проучването показва още, че в Северозападния район се наблюдават най-нисък дял на възнагражденията над осигурителните прагове и съответно най-висок дял на тези на определените осигурителни прагове. Целите на проучването не са да определят размера на неформалната икономика, а да установят нейните ключови характеристики, свързани с трудово-правните и осигурителни отношения.

Източник Вестник Конкурент

Прочети още за , , ,

НаСеверозапад.Ком

След като прочете тази статия значи северозападът ти е интересен. Сподели и ти нещо за него във форума ни.

0 коментара

Напиши коментар