Вносът през северозапада се увеличава

С 15 000 000 лева повече в сравнение с 2009 година са вкарали в държавната хазна през миналата година митничарите от териториалното управление в Лом. Общата сума, влязла в бюджета на страната, е 90 500 000 лева, съобщи началникът на управлението Володя Богданов.

Основната част от средствата е ДДС на вносните стоки, преминали през бюрата на митница Лом в трите области – Монтана, Враца и Видин. Според Богданов през последните месеци на миналата година е отчетено повишаване на износа. Това означава, че икономиката в Северозапада се съживява, смятат митническите специалисти.

„Резултатите за 2010 година са много добри. Това се дължи на направените структурни реформи и оптимизирането на кадровия състав. Тези мерки определено доведоха до повишаване на ефекта от митническия контрол”, коментира шефът на ломската митница Володя Богданов.

Източник Вестник Конкурент

Прочети още за , ,

НаСеверозапад.Ком

След като прочете тази статия значи северозападът ти е интересен. Сподели и ти нещо за него във форума ни.

1 коментара

  1. Не можете да сравнявате приходите от 2009 с тези от 2010 година. Който е правил този анализ е пълен невежа. След като лични и бизнес интереси съсипаха и закриха Митница Видин, бюрата и пунктовете към Митница Видин преминаха към Лом. Също така и малкото оцелели кадърни служители от Митница Видин също отидоха да работят към митница Лом. От там са се вдигнали приходите.
    На Богданов сега му пари под задника и е решил да прави отчаяни медийни изяви. Безуспешно! След няколко години и в Лом няма да има Митница. Ще бъде в Монтана. Просто се търси подходяща сграда в момента. Познайте защо?

Напиши коментар