В Мездра обявиха конкурса за разказ “Дядо Йоцо гледа”

Общинската администрация в Мездра, туристическият комплекс “Дядо Йоцо гледа” и Съюзът на българските писатели обявяват конкурс за разказ, съобщиха от кметската управа в железничарския град. Няма възрастови ограничения за участниците в него. Разказите трябва да бъдат до 5 печатни страници и да са в 3 екземпляра.

Творбите трябва да се изпращат до 20 май тази година на адреса на община Мездра, а на плика да е посочено “За конкурса”. Кандидатите трябва да представят разкази, които са тематично свързани с обичта към родината и преклонението пред нейните красоти. Конкурсът е анонимен. Разказите се поставят в плик, в който се поставя друг, по-малък запечатан плик с данните на автора.

Националният конкурс е с награден фонд 2 000 лева. Спечелилият първа награда ще получи 800 лева, вторият носител на приза ще бъде награден с 600 лева, а творецът, класиран на трето място, ще вземе 400 лева. Организаторите са предвидили и 2 поощрителни награди по 300 лева. Резултатите ще бъдат обявени на 26 юни.

Източник Вестник Конкурент

Прочети още за , , ,

НаСеверозапад.Ком

След като прочете тази статия значи северозападът ти е интересен. Сподели и ти нещо за него във форума ни.

1 коментара

  1. Дано е честен конкурса и откриете ново лице, ново име, автор с интересе изказ и различно звучене. Дано! Успех! Инициативата е добра иначе, трябвада се поощри!

Напиши коментар