Монтанчани затрупаха общината с проекти

Над 100 проекта вече са подадени в кметската управа по програмата за публично-частно партньорство между община Монтана и инициативните граждани. От 2008 г. насам всяка година в бюджета се заделят пари за финансиране на разработките. Управата доставя материали, а жителите сами ремонтират тротоари, правят детски площадки, градинки, беседки и спортни игрища.

Тази година перото за подкрепа на гражданската инициатива е 180 000 лева. Максималната сума, която ще бъде отпускана, е 3 000 лева, обясни кметът Златко Живков. Преди дни започна приемът на документи и ще продължи до 22 април. Вече има над 100 подадени. Специална комисия от управата ще оценява предложенията. Миналата година със 120 000 лева са финансирани 123 проекта. През този строителен сезон от управата предполагат, че обектите ще достигнат до 200.

Условието, за да бъде финансирана разработка на група граждани, е мястото, където ще се строи градинка или тротоар да е публична общинска собственост. Проекти на живеещи в блокове, които не са се регистрирали по закона за етажната собственост, няма да бъдат разглеждани, подчерта секретарят Мариус Конов.

Източник Вестник Конкурент

Прочети още за , , ,

НаСеверозапад.Ком

След като прочете тази статия значи северозападът ти е интересен. Сподели и ти нещо за него във форума ни.

0 коментара

Напиши коментар