БЕРКРОК – РОК ПОД КОМ

Няколко години подред – в периода 1998-2005 година, по инициатива и със изключителното съдействие на фондация “Берковска дарителска инициатива”, град Берковица беше домакин на мощен разтърсващ международен рокфестивал в подножието на връх Ком, в Стара планина – местност Пашината.

Уникален, носещ собствена неповторима атмосфера по думите на един от организаторите си преди години, още с основаването си - Берковският рокфест успя да зарадва и впечатли стотици родни меломани с участието на български групи и изпълнители като Сигнал, БТР, Валди Тотев, Камен Кацата, Бейби Фейс клан, Мастило, Д2, Подуене Блус Бенд и много други, в това число и чужди, сред които Brazen Abbot с Джо Лин Търнър и Alcatrazz с Греъм Бонет.

През следващите години, провеждането на фестивала е прекъснато поради различни причини, за да се появи отново в културния календар на област Монтана, в чиито граници е град Берковица. Обявените за провеждане на възстановения рокфест дати, са от 22 до 24 юли 2011 година. Организатор - Община Берковица, а мястото – все там, под връх Ком, Стара планина.

Източник festival359.com

Прочети още за , , , , ,

НаСеверозапад.Ком

След като прочете тази статия значи северозападът ти е интересен. Сподели и ти нещо за него във форума ни.

0 коментара

Напиши коментар