Мездра се стяга за празници

Богата културно – музикална програма е включена в ХХХVІІІ традиционни празници на културата „Мездра – май 2011”, съобщиха от кметската управа на железничарския град. Тържествата ще бъдат открити на 5 май с фото изложба на Мария Цолова. На 6 май от 9 часа ще се проведе тържествена литургия в храм „Св. Георги Победоносец”. От 17.30 ч. в Дом на железничаря ще се открие ретроспективна изложба, посветена на 80-годишнината от рождението на Върбан Бояджийски. От 19.30 ч. на площад „България” в града ще има тържествен концерт с участието на Поли Паскова.

На 7 май на спортната площадка на ПГ по МСС ще започне І кръг от държавния шампионат по автомоделизъм - радиоуправляеми модели. Празничната програма продължава с полагане на венци и цветя на паметника на загиналите във войните и отбелязване на 66 години от края на Втората световна война в понеделник, 9 май. Във вторник следва представяне на книгата „Магарешки времена” на Георги Апостолов.

На 11 май ще се проведе патронен празник на ОУ „Св.Св. Кирил и Методий Последната проява, която е включена в програмата „Мездра май” е националният фолклорен събор „Де е българското”, който се провежда в комплекс „Дядо Йоцо” край село Очин дол.

Източник Вестник Конкурент

Прочети още за , , ,

НаСеверозапад.Ком

След като прочете тази статия значи северозападът ти е интересен. Сподели и ти нещо за него във форума ни.

0 коментара

Напиши коментар