Американската фирма Kraft купува Спортист Своге

Издържането на футболен отбор в България е трудно нещо. В това се убеди и община Своге през изминалата година, когато общинският футболен отбор Спортист не успя да се задържи в групата на майсторите.

Сериозните инвестиции, които бяха направени в ремонт на стадиона, заплати на играчите и др. не можаха да се върнат и тази година отбора изпитва сериозни финансови затруднения в Б група. Това подтикна обищината да потърси подходща фирма, на която да продаде отбора, заедно със задълженията му.

Съвсем естествено първият избор е бил американската фира Kraft, която притежава бившата фабрика Република-Своге и произвежда прочутите шоколади под марката „Своге”. От фирмата са съгласили с условията на общината и са закупили основния пакет акции. За сега не се споменава сумата по сделката, както и какъв процент акции е продала общината.

Вече станаха известни и първите нови попълнения на отбора. Трансферният списък за лятото се води от най-известния свогенски футболист през последото десетилетие Хросто Йовов от Левски. С отбора от дефилето се свързват и други двама играчи на Левски, който към момента са недолюбвани от Ясен Петров – младият Мариян Огнянов от Лом и вратаря Божидар Митрев. За треньорския пост се спряга Стефан Грозданов, който направи няколко много успешни сезона с Локомотив София, като преди време дори ги спаси от изпадане.


Прочети още за ,

НаСеверозапад.Ком

След като прочете тази статия значи северозападът ти е интересен. Сподели и ти нещо за него във форума ни.

0 коментара

Напиши коментар