Възраждат щангите във Видин

Целта на Федерацията по вдигане на тежести и общината е да възвърнат славата на града в този спорт
Кметът Румен Видов се срещна във Видин с президента на Българската федерация по вдигане на тежести (БФВТ) Неделчо Колев, с който обсъдиха възстановяването на клуба по вдигане на тежести в града. Това съобщиха от община Видин. Целта на Федерацията по вдигане на тежести и общината е да възвърнат славата на града в този спорт. Видинският клуб по вдигане на тежести бе закрит преди четири години.

Във Видин ще се създаде нов клуб по щанги, като общината поема ангажимент да ремонтира и възстанови спортната зала на клуба по вдигане на тежести. Новата федерация по вдигане на тежести ще осигури оборудване и уреди за възстановената зала. Общината и БФВТ ще подготвят програма, насочена към учениците с цел да се привлекат нови таланти в този спорт.

Това е първото място в страната, което Неделчо Колев посещава, след избирането му за президент на Федерацията и визитата му в Световната централа по вдигане на щанги. Неделчо Колев е двукратен световен и европейски шампион по вдигане на тежести,бронзов медалист от Олимпийските игри в Москва 1980г. През 1973 година е обявен за спортист на годината.

Носител е на званията заслужил майстор на спорта и заслужил треньор. От Видин е първият световен рекордьор по вдигане на щанги - Богомил Петров, а световноизвестният специалист Иван Абаджиев е ученик на видинчанина Илия Николов.

Източник donbalon.eu

Прочети още за , ,

НаСеверозапад.Ком

След като прочете тази статия значи северозападът ти е интересен. Сподели и ти нещо за него във форума ни.

0 коментара

Напиши коментар