Когато люляците замиришат


В тази статия ще стане дума за едно малко позабравено място. За едно красиво кътче, но и за още нещо.

Ако ви се случи да поемете през май от София в посока на северозапад и решите да поглезите окото с по-красивия маршрут през Петрохан, след Костинброд се отбийте при Билидие Хан по стария път. Има дупки, тъй като пътя вече не се използва и поддържа, но отсечката е кратка, а и това което ще видите си заслужава понесените неудобства.


Не знам друго място в България, където да растат толкова много люляци. От двете страни на пътя, а и навътре из гората има наистина доста люлякови дръвчета. Изключително приятно за гледане и помирисване е всичко това! Пожелавам го на всеки да мине от там когато цъфтят люляците! Няма да съжалявате!

Впрочем, излъгах ви! Ще съжалявате! И то ще съжалявате горко, когато видите какво е причинила човешката ръка на това прекрасно място. Това, че пътя вече е неизползваем и по него много рядко минава някой се изполва от... как да се изразя по-меко... от недобросъвестни граждани (въпреки, че това една ли е най-точното определение) буквално за сметище.

Там можете да намерите какви ли не боклуци. От дрехи, през телевизори, до строителни отпадъци. По-свенливите граждани са се опитали поне малко да прикрият какво са направили криейки боклуците си навътре в гората. Най-наглите обаче са изхвърлили изкопаната от вилата пръст за новия басейн точно на шосето!

Това, което видях на една поляна не мога да ви го опиша с думи, затова съм ви го снимал за да го видите сами и да прецените що за хора сме. Пиша в единствено число, защото който и да попитате дали си изхвърля боклука през прозореца никой няма да потвърди и въпреки това торбичките си висят по дърветата.

Мечтая си някой ден фирмите които почистват да взимат боклуците само от кофите. Тогава всеки от нас ще затъва в мръсотия, точно толкова колкото е научен да пази чисто и точно толкова, колкото заслужава. Иначе това ни чака.
А как е хубаво, когато люляците замиришат!
Прочети още за ,

НаСеверозапад.Ком

След като прочете тази статия значи северозападът ти е интересен. Сподели и ти нещо за него във форума ни.

1 коментара

  1. Красиво е,но все пак сме в България!

Напиши коментар