Кастинг на Танцовото шоу на БНТ “Свят” „Надиграй ме”

Две танцови формации на възрастни игрохорци – клуб “Мерак” с хореограф Тодор Тодоров и формацията “Лево оро” с хореограф Малин Малинов, ще участват утре в кастинга на Танцовото шоу на БНТ “Свят” „Надиграй ме”. Кастингът ще се проведе на 18 юни в 11 ч. на импровизирана естрада в Градската градина в Монтана. Въпреки че не се очаква дъжд, ако времето е лошо, надиграването ще се проведе в Младежкия дом.

Изпълненията ще оценява жури в състав хореографа Асен Павлов от София, Стоян Стоянов – хореграф на ансамбъл “Младост” и авторът на предаването Милен Иванов.

РЕГЛАМЕНТ ЗА КАСТИНГА

1. Ръководителят на всеки клуб избира 8 души, които ще участват и в телевизионната реализация. /Идеята е да са най-колоритните и най-добрите танцьори/

2. Всеки отбор представя две хора по избор /едното задължително от региона, другото представящо най-добре клуба/ с продължителност на всяко около 2 минути.

3. Всеки клуб излъчва от отбора двойка танцьори, състезаваща се с двойките на останалите отбори, които заедно играят импровизация на „Ръченица”. Продължителността също е около 2 минути.

4. На кастинга няма да има поставена задача от хореографа Асен Павлов. Това ще се случи в студиото в София.

5. Критериите за оценяване ще са същите, посочени в регламента на предаването.

6. Очакваме от организаторите във всеки град предложения и варианти за провеждане на кастинга. Ако има подходяща открита сцена и можа да се превърне във веселие ще е много добре. Но ако времето и метеорологичните условия /например дъжд/ не позволяват да е на открито, очакваме и разчитаме на вас да има зала за провеждането /може да е по-голяма репетиционна зала на някой от клубовете/.

7. От всеки град, заедно с отбора, в студиото ни в София ще има по един застъпник. Това трябва да е известна, емблематична личност за града, който да подкрепя и насърчава отбора по време на ефира и ще привлича зрителите да гласуват в интернет и така да помогне за победата на съответния отбор. За този застъпник РАЗЧИТАМЕ ИЗЦЯЛО на местните организатори и на клубовете да ни посочат кой ще е и да го уговорят. /пример – за Бургас предлагаме да е певицата Тони Димитрова/

8. Жури – единия член на журито е хореографа Асен Павлов от София, който ще присъства на всичките кастинги. За втори член на журито всеки организатор трябва да покани по един местен хореограф на професионален ансамбъл /пример - за Бургас да е Марио Егов - хореографа на ансамбъл „Странджа”/. Третия член на журито е определения предварително от организаторите и клубовете застъпник /при липса на такъв е авторът на предаването Милен Иванов/.

9. Победителят от кастинга участва веднъж на живо в предаването в София и при евентуална победа участва и във финалния кръг.

10. Провеждането на кастинга ще бъде заснето от екип на БНТ и части от него ще се излъчат по време на предаването като видео от подбора и като визитка на отбора и града който представят. Сценарий за кастинга няма, но разчитаме на стройна организация и динамичност при провеждането на подбора.Прочети още за , ,

НаСеверозапад.Ком

След като прочете тази статия значи северозападът ти е интересен. Сподели и ти нещо за него във форума ни.

0 коментара

Напиши коментар