Към някои медии

Днес ще ви покажем няколко снимки. Те не са нито от Белоградчишките скали, нито от река Дунав или пък от Искърското дефиле. Няма да е никоя от забележителностите на северозападна България.

Ще представим на вашето внимание няколко снимки на къщи. Те са направени в идеалния център на столица на държава от Европейския съюз. Същият този град кандидатства за културна столица на Европа през 2019 г.

Разбира се, става дума за София. Искаме да ви я покажем тенденциозно и едностранчиво с помощта на няколко кадъра. Така както го правят някои медии, насаждайки у всички нас изкривеното мнение за северозападнаЛА България.
С тези няколко снимки искаме да покажем какво мислим за т. нар. медии, които разработват темата „Български северозапад”:

Без да имаме претенциите на журналистическото образование, което вие вероятно притежавате, искаме ви обърнем внимание, че обективността и професионалния подход в тази професия изискват да показвате на вашите зрители, слушатели и читатели хубавите страни на северозападна България със същата упоритост и постоянство, с която неуморно повтаряте всеки път, че северозападна България е най-бедният район в Европейския съюз и че бавно и методично се топи.

Всеки, който има властта да предава информация на голям кръг от хора, трябва да се замисли и за последствията от думите си и дали това което е казал (или си е спестил да каже) предава обективно цялостната картина. В противен случай неизбежно изпада в неудобното положение на Майкъл Палин и BBC, който гради образа на България пред света с помощта на Азис и циганските гета.

Или пък, както ние го направихме сега, показва град като София с образите на балкони в мазилката на които растат дървета!

Прочети още за ,

НаСеверозапад.Ком

След като прочете тази статия значи северозападът ти е интересен. Сподели и ти нещо за него във форума ни.

3 коментара

  1. i az imam mnogo takiva snimki ot bul. Knqginq Mariq-Luiza i ot ul. Veslec - napravo ne e istina, 4e tova e nasred centyra :(((((((

  2. Също така покрай площад "Възраждане" и ул. Стефан Стамболов, при женския пазар изобилства от такива сгради и смъртоносни балкони.

  3. Съгласен съм с изнесеното в статията.Тази разруха се вижда и знае без да си спец.И аз съм против израза "северозападНАЛА"

Напиши коментар