Международен ден на младежта в Монтана

По повод 12 август – Международен ден на младежта, БМЧК – Монтана, съвместно със сдружение “Младежки порив за бъдещето” организира поредица от интересни събития. Те се провеждат на 11 и 12 август.

На 11 август в Заседателната зала на Младежкия дом в Монтана бе представен филмът „Мотиви от Дунава”. Той разказва с документални кадри за младежки обмен между Монтана и Крайова, Румъния, осъществен от сдружение “Младежки порив за бъдещето”. Той се проведе в рамксите на една седмица в Ашиклар. Инициативата бе финансирана от програма “Младежта в действие”.

От 19,30 ч. в четвъртък в Голяма зала на Младежки дом ще се състои и концерт „90 минути РОК!”. В него ще участват групите Jack In The Box, Burn With Me, Лопатарка. Паралелно с концерта, зрителите ще имат възможност да вземат участие и в боди арт акция.

На 12 август в Слънчева градина ще бъде проведена игра-рали „Младежки предизвикателства”. Участниците ще бъдат поставени във въображаемата ситуация да са пасажери на аварирал самолет, което ги изправя пред предизвикателството да търсят скрити вещи и да създават трасе с препятствия. За победоносен край младежите трябва да мислят бързо и логически. Предвидени са и награди.

На 12 август представители на сдружение “Младежи порив към бъдещето” ще вземат участие в организираното от Министерството на образованието, младежта и науката в Борисовата градина празнично честване на Международния ден на младежта. Събитието ще започне с работилница, където младите хора ще демонстрират различни дейности и умения.

Министърът на образованието, младежта и науката ще обяви победителите в Националния конкурс за художествена фотография на тема „Младежта в сезони” и Националната доброволческа кампания „Промяната започва от теб”, проведена на сайта на Фейсбук. Младежкият хепънинг ще продължи до 22 часа в приятната компания на Калин Вельов, Теодор Койчинов и Раул Торес с латино ритми и добро настроение.

Кампанията по повод Международния ден на младежта в Монтана се планира в унисон с ваканционното настроение на младите хора и затова е свързана със забавления и положителни емоции. Те ще се съчетаят и с научаването на полезни неща, с удоволствието от любимата музика, с нови приятелства и 2 много по-различни дни.


Прочети още за , ,

НаСеверозапад.Ком

След като прочете тази статия значи северозападът ти е интересен. Сподели и ти нещо за него във форума ни.

0 коментара

Напиши коментар