“Торлашки напеви” с участие в Приморско

Вокална формация “Торлашки напеви” ще вземе участие във фолклорния фестивал “Орфей пее с морето”. Възпитаниците на музикалния педагог Цветан Цветанов от ГПЧЕ “Петър Богдан” ще бъдат в Приморско от 2 до 12 септември. Техният самостоятелен концерт в рамките на фестивалната програма ще се състои на 7 септември. Формацията ще се включи с 10-минутно изпълнение и в сборен концерт на всички групи ден по-късно.

Поканата за участие в този фестивал отправи към “Торлашки напеви” проф.Петър Льондев - председател на Съюза на българските композитори. Той ще бъде и ръководител на групата от Монтана по време на участието й на фестивала в Приморско.

Фестивалът няма конкурсен характер и е благотворителен. Той се осъществява със спонсорството на “ПГА-тур” ЕООД и други организации. Идеята е да се срещнат, изявят и обменят творчески опит изпълнителите на български фолклор, както и да се популяризира неговото богатство сред подрастващото поколение. Творческото събитие се провежда съвместно с Министерството на културата, БНР и националните училища за фолклорни изкуства в Широка лъка и Котел.


Прочети още за , ,

НаСеверозапад.Ком

След като прочете тази статия значи северозападът ти е интересен. Сподели и ти нещо за него във форума ни.

0 коментара

Напиши коментар