Бойко Борисов прави първа копка на Петрохан

Премиерът Бойко Борисов ще направи първа копка на ремонта на шосето през прохода Петрохан, научи „Конкурент”. Информацията беше потвърдена и от губернатора на Монтана Ивайло Петров. Очаква се премиерът да даде старта след малко повече от седмица.

Средствата за рехабилитацията на шосето са осигурени и работата трябваше да започне в първите дни на септември. Според специалисти обаче забавянето не е фатално и всичко щяло да приключи в срок. Общата сума, осигурена от европрограма е 30 000 000 лева. За реалния старт правителството трябваше да осигури 3 000 000 лв. Парите бяха нужни, за да бъде подписан договорът и да се гарантира авансът по него, обясни преди време депутатът Искра Фидосова. С отпуснатите средства първоначално ще бъде рехабилитирана най-разрушената отсечка от 30 км на територията на област Монтана - обходът на Берковица /Берковица - местността Йончеви ханове/ и Йончеви ханове - село Благово. Тези шосета се ремонтират по проекта "Транзитни пътища V".

Изграждането на обхода на Берковица ще започне най-рано догодина, тъй като по него трябва да се извършат допълнителни процедури, включително по актуализация на проекта, уточниха специалисти. Ремонта ще извърши консорциумът "Алпине - ПИН", който е спечелил конкурса за изпълнител още през 2009 година, но поради липса на средства строителството не е започнало досега, посочиха от ГЕРБ.

Вестник Конкурент

Прочети още за , , ,

НаСеверозапад.Ком

След като прочете тази статия значи северозападът ти е интересен. Сподели и ти нещо за него във форума ни.

2 коментара

  1. "С отпуснатите средства първоначално ще бъде рехабилитирана най-разрушената отсечка от 30 км на територията на област Монтана - обходът на Берковица /Берковица - местността Йончеви ханове/ и Йончеви ханове - село Благово. " -някои по самия проход скоро минавал ли е, там ти трябва верижен трактор, за да минеш без да спукаш гума или да разбиеш ходовата част на МПС-то си. Който е решил, че пътя от Берковица до Благове е "най-разрушената отсечка", а не Петрохан до Берковица, ако е с някаква титла пред името "инженер" да отиде и да си върне дипломата

  2. Вчера минах през Петрохан, това ремонт ли е? Това са само кръпки, които още напролет ще цъфнат отново. Този път е за нов, не за ремонт!

Напиши коментар