Кафеджия гадае изхода от изборите с бъркалки

Находчив собственик на кафене в малък град в Монтанско се е превърнал в най-почитаният гадател сред местните партийни активисти. Преди месец кафеджията се снабдил със сиви, сини, червени и прозрачни пластмасови бъркалки за кафе.

Щом ги подредил на щанда, му хрумнала идеята да си направи собствено социологическо проучване за настроенията на съгражданите си за предстоящия президентски вот. Сивите бъркалки нарекъл на Росен Плевнелиев, червените на Ивайло Калфин, сините на Румен Христов, а прозрачните оставил за дамата – независимата кандидатка Меглена Кунева.

Ситуираното в центъра на градчето мъничко заведение само ден след началото на експеримента започнало да се пълни с хора. Всеки се отбивал за чаша кафе и много внимателно избирал бъркалката. На всеки час собственикът брои по колко от малките пластмасови лъжички от съответния цвят са останали на поставките.

„Още отсега знам кой ще победи. Навсякъде в България хората са настроени горе-долу като моите съграждани”, споделя бай Иван. Мъжът не за първи път прави подобен експеримент. През 2005 г. бъркалките му познали кой ще спечели парламентарните избори. Тогава най-много се търсели червените.

Вестник Конкурент

Прочети още за

НаСеверозапад.Ком

След като прочете тази статия значи северозападът ти е интересен. Сподели и ти нещо за него във форума ни.

0 коментара

Напиши коментар