„Дискавъри” заснема филм за Дунав мост 2

За първи път в България пристигна екип на световноизвестния „Дискавъри ченъл”, за да заснеме изграждането на моста между Видин и Калафат, акцентирайки върху най-трудния етап от строителството на трансграничното вантово железопътно съоръжение – производството, транспортирането и монтажа на 250-тонните сегменти от връхната конструкция на моста в плавателния участък на Дунав.

4-членният екип има богат опит в страни от Америка, Европа и Азия. Те са снимали в Чили, Панама, Германия, Словения, Афганистан и на редица други места.

Филмът за Дунав мост 2 е от втората поредица на хитовия сериал „X-Machines”, всяка от които включва 24 различни истории в рамките на 8-часова програма. Поредицата показва най-авангардните проекти в света и уникалната технология за осъществяването им. Сериалът „X-Machines” е насочен към инженерите и инженерната мисъл. И докато машините са звездите, то истинските герои са хората, които правят нещата да се случват.

Първата поредица от сериала „X-Machines” е излъчена преди 2 години, но е сред десетте най-гледани програми на „Discovery Channel”. Втората поредица, в която ще бъде включен и филма от Видин, ще се излъчва през първите 3 месеца на 2012 година.

Вестник Конкурент

Прочети още за , ,

НаСеверозапад.Ком

След като прочете тази статия значи северозападът ти е интересен. Сподели и ти нещо за него във форума ни.

0 коментара

Напиши коментар