Гласувайте за "Дърво с корен 2011"

Днес ви показваме една инициатива, която ви приканваме да подкрепите в случай, че северозапада ви е близък по сърце и душа.

Фондация Екообщност организира конкурсът „Дърво с корен 2011”. Той е част от международния проект „Европейско дърво на годината” на Фондация "Партньорство" - Чехия. Този проект се осъществява с подкрепата на Държавния фонд по околна среда на Република Чехия, Министерството на околната среда на Република Чехия, Фондация „Партньорство” – Чехия, "Адвенчър нет" , National Geographic Bulgaria и NG Kids Bulgaria.

Победител ще стане дървото, събрало най-много гласове. То ще получи специализирана консултация и обгрижване за подобряване на състоянието му и ще получи правото да представи България в международния конкурс "Европейско дърво на годината 2012", който ще се проведе догодина.

Конкурсът е вече във финалната си фаза. До 31 октомври за приза се състезават 10 дървета от цялата страна. Приканваме ви да гласувате за представителя на северозапада – дъб на 380 години от селото на Йордан Радичков, Калиманица. Кажете и на приятелите за да може нашето дърво на спечели и да прослави българския северозапада и зад граница.

Линк за гласуване

Прочети още за

НаСеверозапад.Ком

След като прочете тази статия значи северозападът ти е интересен. Сподели и ти нещо за него във форума ни.

0 коментара

Напиши коментар