Видин има световна шампионка по самбо

Във Видин отличиха със специални грамоти Цветелина Цветанова и Тамара Панталеева. Признанието на двете състезателки от местния клуб Борба, самбо и джудо е заради високите им постижения на световното първенство за юноши и девойки. Надпреварата се проведе от 13 до 17 октомври в латвийската столица Рига.
Цветелина Цветанова извоюва световната титла по самбо в категорията до 40 кг. Талантливата девойка заслужи златото, след като на финала победи представителката на Русия с категоричен резултат - 6:0 точки. Много близо до постижението на своята съотборничка бе Тамара Панталеева. В крайна сметка тя взе бронза при 60-килограмовите състезателки и също обра овациите на публиката.

„Първият химн, който прозвуча в латвийската столица, бе българският в чест на световната шампионка Цветелина Цветанова. Тя е първата носителка на титла по самбо при девойките в историята на видинския СК Борба, самбо и джудо, а качването й на стълбичката бе най-щастливият миг в моята треньорска кариера”, каза наставникът на състезателката Пламен Петров.

В медийния център във Видин бе прожектирана цялата церемония по награждаването на Цветанова и Панталеева, а освен почетни грамоти момичетата получиха ценни издания за родния си град и нови кимона.
В историята на СК Борба, самбо и джудо са записани имената на още петима световни шампиони при мъжете и една носителка на европейска титла за жени

Вестник Конкурент

Прочети още за ,

НаСеверозапад.Ком

След като прочете тази статия значи северозападът ти е интересен. Сподели и ти нещо за него във форума ни.

0 коментара

Напиши коментар