Днес празнува град Видин

На 26 октомври Видин отбелязва духовния си празник – Димитровден. Празничните прояви включват множество спортни и други мероприятия.

Програмата за отбелязване на празника на Видин стартира в събота /15 октомври/ с две инициативи - Ден на интензивното ходене и Европейска нощ без инциденти. На 15 и 16 октомври във Видин се организира и XII-то издание на традиционния Международен фолклорен фестивал на влашката песен.

Сред спортните инициативи, включени в програмата са ученически състезания по волейбол, баскетбол и футбол. Волейболен ученически турнир ще стартира от 09.00 часа на 20 октомври в спортаната зала. На същото място, на 25 октомври от 09.30 часа ще се проведе и турнир по баскетбол. Ученически футболен турнир за девойки за купа “Вида” пък е с начало 11.00 часа на стадиона във вторник. Също на 25 октомври е предвидено и награждаване на победителите в традиционното Димитровденско математическо състезание. Това ще се случи от 13.00 часа в двора на видинската математическа гимназия /при лошо време в залата на Общински съвет- Видин/.

Традиционно, от 24 до 29 октомври във Видин отново ще гостува изложението на български стоки от цялата страна.

В сряда, 26 октомври от 10 часа в катедрален храм „Св. Димитър” ще се проведе тържествена литургия. В 10.30 часа пред храма ще се извърши освещаване на всички училищни знамена. Церемонията по издигане на знамената на Република България и Община Видин ще се състои от 11 часа на централния площад „Бдинци”. След празничното слово на кмета Румен Видов ще се проведе и тържественото заседание на Общински съвет. Финален акцент в програмата ще постави Ансамбъл „Дунав” с празничен концерт на площада.


Прочети още за ,

НаСеверозапад.Ком

След като прочете тази статия значи северозападът ти е интересен. Сподели и ти нещо за него във форума ни.

0 коментара

Напиши коментар