Консорциум от врачански фирми почва водния цикъл

Временно изпълняващият длъжността кмет на община Враца Ани Василева представи вчера решението на комисията по изпълнение на обществени поръчки по водния проект, според което една от обществените поръчки по проекта е спечелена от консорциум „Враца”, представляван от врачански фирми.

Обществената поръчка е първи етап от реконструкцията на водопроводната мрежа и удължаването на канализационната мрежа във Враца. В консорциума има 10 фирми, от които 5 са местни. Водещи за града сред тях са „Корект” ООД, „ОПАЛ - 94” АД, „Иванов 53” ООД, „Строителна компания” ООД и ДП ”Строителство и възстановяване”. Три пък са известни фирми от региона - „Инертстрой – Калето” АД – Мездра, „Заводски строежи” - Козлодуй” АД и „Мистрал – ТСС-Стоянова, Стоянов” - Козлодуй. Вчера на срещата в общината присъстваха управителите на 5-те врачански фирми.

„Офертата, която подаде консорциум „Враца” е качествена и е по- добра от останалите. Със спечелването на тази поръчка, средствата по водния проект ще останат във врачански фирми, в които работят жители на града ни. Това ще доведе и до подобряване на икономиката ни”, коментира Ани Василева.
Обемът строителство, който е възложен на врачанския консорциум, е за 29 485 632 лв., без ДДС, при прогнозна стойност на поръчката 32 045 200 лв. В търга са се включили общо 15 фирми и консорциуми, включително и с чуждестранно участие.

„Ако няма обжалване на решението през следващите две седмици, реално строителството може да стартира до месец”, каза още Ани Василева.
„Предложихме много добра оферта и тя бе оценена по достойнство от комисията. В консорциума са включени утвърдени фирми, чиято работа гарантира качество на изпълнението. Всички взаимно ще си помагаме”, заяви Тодор Топалски, управител на „Опал – 94”.

Според председателя на комисията по обществените поръчки за водния проект Марияна Рашева, врачанските фирми от консорциума са показали висока култура на офериране.

Вестник Конкурент

Прочети още за ,

НаСеверозапад.Ком

След като прочете тази статия значи северозападът ти е интересен. Сподели и ти нещо за него във форума ни.

0 коментара

Напиши коментар