Първи открит семинар по Винг Тчун ще се проведе в Монтана

За първи път в Монтана ще се проведе открит семинар по китайското бойно изкуство Винг Тчун /Wing Tsun/. Лично националният инструктор за България Сифу Станислав Багалев ще обучава участниците. Той претежава най-високата за България степен 4 TG. Семинарът е безплатен и отворен за всички, които проявяват интерес към това сравнително непопулярно, но изключително ефикасно в реална ситуация, бойно изкуство.

Семинарът ще се проведе на 30 октомври (неделя) от 12 до 14 часа в Танцова зала на втория етаж в Общинския младежки дом.

Сифу Багалев гостува по покана на Асен Асенов и Тодор Луканов - инструктори от местния клуб по винг тчун.

Групата по винг тчун е нова за Младежкия дом в Монтана, но това бойно изкуство е изключително популярно в целия свят, благодарение на легендарния Брус Лий и неговия учител - големият китайски майстор Ип Ман.

За втори път Сифу Багалев е в Монтана. В края на януари 2009 година заедно с помощник инструктор от Пловдив, той представи Винг Тчун на демонстрациите “Майстори на силата”, организирани от Младежкия дом. Те показаха умения за самозащита с голи ръце, работа с Ескрима и средновековни хладни оръжия. На следващия ден след демонстрациите бе проведена и въвеждаща тренировка за желаещи, които след това решиха да започнат тренировки при местните инструктори – Асен Асенов и Тодор Луканов.

Наскоро в България бе корифеят на това бойно изкуство за Европа Грандмайстор Кийт Керншпехт - президент на Международната и на Европейската федерация по Винг Тчун, главен инструктор на немските специални части KSK. Той бе удостоен с високото почетно звание „Заслужил професор” на ПУ „П. Хилендарски”. Проф. Керншпехт, един от двамата в света с десети дан в бойното изкуство „ВингТчун” и популярен педагог, получава отличието за „изключителните заслуги за развитието на спортната наука и бойните изкуства”.


За повече информация:
0889004413 – Асен Асенов
0893650030 – Тодор Луканов
wt_montana@mail.bg

montana-dnes.bg

Прочети още за ,

НаСеверозапад.Ком

След като прочете тази статия значи северозападът ти е интересен. Сподели и ти нещо за него във форума ни.

0 коментара

Напиши коментар