Проект популяризира римското културно наследство в региона Видин-Кула-Зайчар

Уникален проект ще популяризира римското културно наследство в региона Видин-Кула-Зайчар. Чрез разработката „Легендите като инструмент за засилване на туризма в региона Кула-Зайчар-Видин” ще се търси връзка между римското културно-историческо наследство в трансграничния регион и легендарните сведения за крепостите Кастра Мартис в Кула, Гамзиград - Ромулиана в сръбския град Зайчар и крепостта Баба Вида във Видин.

Целта е засилване на културния туризъм в региона, съобщи ръководителят на проекта Красимира Томова. Изпълнението ще приключи до края на юли 2012 г. Дейностите по разработката са за близо 120 000 евро.

Водеща организация е община Кула, а партньори са сдружение „Център за иновации и развитие” – Видин и регионален център за устойчиво развитие и предприемачество „Тимок” в град Зайчар.

Финансирането е осигурено чрез програмата за трансгранично сътрудничество между България и Сърбия и бюджетите на двете страни. На пресконференцията в петък, на която бе представен проектът, присъстваха и гости от Зайчар

Вестник Конкурент

Прочети още за , ,

НаСеверозапад.Ком

След като прочете тази статия значи северозападът ти е интересен. Сподели и ти нещо за него във форума ни.

0 коментара

Напиши коментар