Враца празнува 134 години от освобождението си

Ръководството на Община Враца кани гражданите и гостите на града на проявите, посветени на 134-та годишнина от Освобождението на град Враца от турско робство, които ще се проведат на 9 ноември 2011 година.

Програмата за отбелязване на 9 ноември включва :
Тържествено отбелязване на 134-та годишнина от Освобождението на град Враца от турско робство и поднасяне на венци и цветя пред паметника ”Вестителя на свободата” от 11,00 часа.

В 18,30 часа в Градска концертна зала ще се състои празничен концерт с участието на Симфониета Враца и представителен хор “Орфей” при ч-ще “Развитие” с диригент Валери Вачев. Концертът е посветен на 134 г . от освобождението на Враца от турско иго . Диригент на хора – Бойчо Димов. В програмата - творби от Бетовен , Чайковски и Б. Димов. Вход свободен. С концерта Врачанска филхармония открива XXVI-ти Международен Младежки Музикален форум ‘2011 , финансиран от Община Враца.

Гражданите и гостите на града ще имат възможността да посетят от 9.00ч. до 17.00 ч безплатно всички експозиции на Регионален исторически музей – Враца. Акцент в тържествата по повод освобождението на Враца е камерната изложба “134 години свободна Враца”. В нея са експонирани иконата „Матер Божия”, дарена от съпругата на ген. Леонов, Олга Леонова. Изложени са също така оригинални вещи от Руско- турската освободителна война, картини на опълченци, както и портрета на ген. Леонов.

Прочети още за ,

НаСеверозапад.Ком

След като прочете тази статия значи северозападът ти е интересен. Сподели и ти нещо за него във форума ни.

0 коментара

Напиши коментар