Враца с договор за 5 000 000 лева

Минимум 6 фирми и около 200 човека ще бъдат ангажирани като подизпълнители на проекта „Развитие на устойчив туризъм в община Враца. Леденика – туризъм без сезони”. Договорът за финансиране на предвидените дейности беше подписан в сряда от кмета Николай Иванов.

Домакини на церемонията, която се състоя в столичната централна минерална баня, бяха градоначалникът на София Йорданка Фандъкова и министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова. Общият бюджет на разработката е 5 282 853 лева. Безвъзмездно по оперативна програма “Регионално развитие” ще се отпуснат 5 046 181 лева - 4 289 254 лева от европейския фонд за регионално развитие и 756 927 лева от държавния бюджет.

Заложеният принос на общината пък е 236 671 лева.
Очаква се след реализацията на проекта да се открият минимум 20 нови работни места. 10 човека ще получат модулно обучение по професиите „Анимация в туризма”, „Екскурзоводство” и „Пътуване, туризъм и свободно време”. Предстои създаването на концепция за функционирането на развлекателен парк „Леденика”. Тя ще включва раздели за управление на човешкия ресурс, програми за анимация и интерпретация, комуникационна стратегия, мониторинг и управление на туристическите потоци и стратегия за развитие на парка.

„Проектът ще допринесе за преодоляване на несъответствието между богатия и разнообразен природен ресурсен потенциал в община Враца и липсата на развити атракции в региона. В резултат от неговата реализация ще предложим нов туристически продукт, създаден в съзвучие със съвременните тенденции. Очакваме да бъде постигнат ръст в посещенията от чужденци и семействата с деца”, заяви Иванов.

Той допълни, че реализацията на проекта ще доведе до промяна в социално-икономическите показатели на общината и до оживление на местната икономика като цяло.

Вестник Конкурент

Прочети още за ,

НаСеверозапад.Ком

След като прочете тази статия значи северозападът ти е интересен. Сподели и ти нещо за него във форума ни.

0 коментара

Напиши коментар