Факелно шествие в Монтана за деня на будителите

С факелно шествие и тържествена проверка пред паметника на Васил Левски и радетелите на духа и свободата беше отбелязан Денят на народните будители в Монтана. Традиционният ритуал се организира от общината, математическата, езиковата и финансовата гимназии.

Десетки младежи от всички средни училища в Монтана участваха в шествието. Те преминаха със запалени факли до сборния пункт пред драматичния театър. Оттам, водени от младежкия духов оркестър на природоматематическата гимназия, стотиците младежи изпълниха центъра на Монтана. Шествието се организира от доста години. Идеята е на момичетата и момчетата от математическата и езиковата гимназии. После към тях се присъединиха връстниците им от другите училища. Атрактивното шествие изкара на улицата хиляди хора.

Регионална библиотека “Гео Милев” започна седмица на отворените врати. От 1 до 9 ноември всеки може да получи безплатно читателска карта за една година, достъп до интернет, а и възможност да върне забавени библиотечни материали, без да заплаща глоба.

Вестник Конкурент

Прочети още за ,

НаСеверозапад.Ком

След като прочете тази статия значи северозападът ти е интересен. Сподели и ти нещо за него във форума ни.

0 коментара

Напиши коментар