Финансират нови проекти на земеделците

Подпомагат земеделците по нова мярка за модернизиране на стопанствата, съобщиха от фонд „Земеделие” във Враца. Вече започна приемът на заявления, който ще приключи на 21 декември. Той е свързан с поисканото прехвърляне на 27 082 977 евро в шестото изменение на програмата за развитие на селските райони 2007-2013 г.

Включват се допустимите за финансово подпомагане разходи за инвестиции, извършени от кандидати в сектор „плодове и зеленчуци”, одобрените за финансово подпомагане и изпълняващи проекти по мярка „Създаване на стопанства на млади фермери”, кандидати за финансиране и изпълняващи проекти по мярка „Подпомагане на полупазарни стопанства в процес на преструктуриране”.

Бюджетът ще бъде разпределен, като 10 082 977 евро ще бъдат насочени за проекти за инвестиции в сектор „плодове и зеленчуци”, 12 000 000 евро за проекти, представени от млади фермери, одобрени за финансово подпомагане и изпълняващи проекти за създаване на стопанства и 5 000 000 евро за проекти, представени от земеделски производители, одобрени за финансово подпомагане и изпълняващи проекти за подпомагане на полупазарни стопанства в процес на преструктуриране.

Вестник Конкурент

Прочети още за

НаСеверозапад.Ком

След като прочете тази статия значи северозападът ти е интересен. Сподели и ти нещо за него във форума ни.

0 коментара

Напиши коментар