За Едно Достъпно, Неограничено Образование (ЗаЕДНО)

С конференция и концерт Пето СОУ „Христо Ботев” – Монтана, ще стартира иновативен образователен проект „За Едно Достъпно, Неограничено Образование (ЗаЕДНО)”. Събитието ще се състои на 24 ноември от 15 ч. в Младежкия дом на Монтана. Проектът се осъществява с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси”, съфинансирана от Европейския социален фонд на Европейския съюз. В него ще бъдат инвестирани 290 хиляди лева за период от 1 година. Основните разходи са предназначени за web-базирани софтуерни разработки, електронни учебни помагала и специализирани обучения по информационни технологии.

В конференцията ще вземат участие и партньорите на Пето СОУ – природо-математическа гимназия "Екзарх Антим I" – Видин, и фондация «Хоризонти» - София. Към проекта са привлечени бивши възпитаници на ПМГ- Видин, сега утвърдени софтуерни специалисти в областта на дистанционния и-лърнинг и стандартите за достъпност в уебпространствотото. Важна е ролята и на другия партньор “Хоризонти” – фондация на незрящи. Тя има опит в обучението на хора със зрителни увреждания и проекти, свързани със софтуерни разработки, предназначени за тази специфична група учащи се.

В концерта ще прозвучат авторски композиции и хитове в изпълнение на 16-годишният Кристиян Григоров, който събра възторга на България с песните си в "Българската Коледа" и "ВИП Брадър". Крис е прекрасно доказателство за силата на човешката воля и дух. Той с оптимизъм и усмивка реализира пълноценно себе си - пише музика, пее, пише, заразява с добро настроение. Автор е на книгите "Моят живот" и "Хог и неговата банда". На сцената ще излязат Миглена Павлова и Ивайло Донков – незрящи студенти от Музикалната академия в София, които ще поднесат акапелно изпълнение на ренесансова музика. Ще се включи загубилата вследствие на травма зрението си Виктория от “Мюзик айдъл” и вокална формация “Торлашки напеви”. Заключителен акорд ще сложи танцувална работилница “Етнос”.

Проектът „ЗаЕДНО” е стъпка към реализиране на цели, залегнали в стратегията за развитие на образованието - интеграцията на децата със специални образователни потребности и по-конкретно на незрящите деца в системата на общото образование, подобряване на достъпа до знание и въвеждането на електронни помагала за дистанционно електронно обучение, подпомагащи и ученето през целия живот.


Прочети още за ,

НаСеверозапад.Ком

След като прочете тази статия значи северозападът ти е интересен. Сподели и ти нещо за него във форума ни.

0 коментара

Напиши коментар