Пеем локално, слушат ни глоб@лно

С кампания “Пеем локално, слушат ни глоб@лно” на 30-ти ноември ще започне честването на 5-тата годишнина от създаването на детската група “Пъстренец Jr.” На всеки кръгъл час от 12 до 16 в профила на формацията във Facebook нейните 1500 приятели ще бъдат поздравявани със записи на нашенски песни в изпълнение на талантливите възпитаници на Асен Асенов. Аудиторията в Монтана ще има възможност да чуе наживо и най-новите песни от репертоара им.

Точно в 5 след обяд ще започне празничният концерт на “Пъстренец Jr.”, наречен «Песенни приказки от България» Програмата му ще обедини 5 изкуства – музика, танц, литература, театър и живопис. Домакин на 50-минутния концерт ще бъде експозиционна зала «Кутловица», където е подредена изложбата на Милчо Спасов. «Не случайно избрахме това място за нашия концерт. Картините на Маестрото от Черешовица създават невероятна атмосфера. Въздействието им ще подсили ефекта от изпълнението на момичетата и момчетата от «Пъстренец Jr.”. Най-хубавите ни концерти са били тези в църквата и в художествената галерия и си давам сметка, че затова е допринасяла енергията, с която са заредени тези места».

В концерта на "Пъстренец Jr." ще прозвучат 20 песни, повечето нашенски. Този концерт ще бъде прощъпулка за 7 от певците на групата като солисти. Най-малката участничка е Кристи Любенова на 6 г. Народен хор „Пъстренец” ще поздрави „рождениците” с най-новата песен от своя репертоар „У Радини, мале”. Това ще е двоен израз на приемствеността между поколенията. Първо, „бабите” от големия хор предават песенното фолклорно богатство на малките. Второ, Лилия Ангелова, която е ученичка на Асенов, завърши Академията за музикално, танцово и изобразително изкуство в Пловдив и от този сезон е диригент на хора. Деца от танцов ансамбъл „Веселяци” с ръководител Тодор Тодоров ще изпълнят камерен танц.

Успехите на “Пъстренец Jr.” са безспорни. Макар че е бутикова формация, която наброява около 20 деца, групата вече има 5-ма солисти приети в музикални училища и академии. Въпреки финансовите трудности на Младежкия дом, които възпрепятстват участието във всички желани фестивали, учениците на музикалния педагог Асен Асенов спечелиха през изтеклите 5 лета 131 награди – 25 колективни и 106 индивидуални, от международни и национални конкурси. Много са приятелите и почитателите на “Пъстренец Jr.” Всички присъстващи ще получат в края на концерта новата брошура, описала постиженията на гласовитите момичета и момчета.


Прочети още за ,

НаСеверозапад.Ком

След като прочете тази статия значи северозападът ти е интересен. Сподели и ти нещо за него във форума ни.

0 коментара

Напиши коментар