Разчистен е теренът за врачанския МОЛ

Почти изцяло е разчистена площадката на територията на бившия завод „Гаврил Генов” във Враца, където се очаква да бъде построен МОЛ, видя екип на „Конкурент”. Още в началото на годината директорът на предприятието Тодор Николаев потвърди информацията, че на мястото на халетата, ще бъде изграден модерен търговски комплекс. В продължение на няколко месеца работници на прочутото някога машиностроително предприятие извършваха демонтаж на халетата и сега теренът е готов за новото строителство.

Запознати твърдят, че акциите на завода са изкупени от руска фирма, а врачанският бизнесмен е управител на местно ниво. Цялата площ, върху която ще бъде изграден първият МОЛ в града, е около 10 декара. Строителството пък щяло да отнеме година време. Очаква се до края на годината теренът да бъде напълно подготвен за строежа.

Във времето на социализма машиностроителният завод „Гаврил Генов” бе един от най-добрите в страната, а продукцията му беше предназначена за износ. Това, което е останало от него, сега е прехвърлено в сграда в промишлената зона, в района на старите гробища в града. Дейността е насочена към производството на автомобилни части за известни марки автомобили.

Вестник Конкурент

Прочети още за ,

НаСеверозапад.Ком

След като прочете тази статия значи северозападът ти е интересен. Сподели и ти нещо за него във форума ни.

0 коментара

Напиши коментар