Елен Колева и Любомир Бояджиев в нова премиера на Монтанския театър

Най-новото заглавие в афиша на Драматичен театър – Монтана е „Очакване на младо маце” по пиесата на Зденек Подскалски „Посещение на млада дама”.
Спектакълът се поставя за втори път на сцената на театъра. В първата версия, от преди 22 години, партньор на Любомир Бяджиев е била актрисата Ирина Константинова.

Сега в образите на всички женски роли влиза младата актриса Елен Колева.
Посещение на млада дама, но каква ли е тя? Това се пита и нашият герой.
А как би се развил животът му, ако тя се окаже откровенна до болка или пък затворена и плаха, скромна или разюздана, умна или глуповата,… И дали финалът на общата им история би му се харесал след това?

Тези терзания вълнуват главния ни герой в спектакъла.
Но, все пак, накрая животът ни поднася развръзка, за която никога не сме си и помисляли. А дали тя ще се хареса на нашия човек и на младата дама? – това е друг въпрос.

„Очакване на младо маце” е спектакъл за надеждите и за разочарованието от сбъднатите желания. Представление, в което всеки ще познае себе си по един или друг начин.

Режисьор е Минчо Събев, постановчик и на първата версия на пиесата в Монтана. Той споделя, че макар да са запазени доста от основните линии в спектакъла от преди 22 години, сега са добавени нови черти на героите съобразени с актьорите, с които се допринася за по-полното разкриване на характерите на мъжа и жената като цяло, а и в частност.

Художник на спектакъла е Тодор Деков, музиката е дело на Чавдар Селвелиев, текст на песните – Йордан Янков, а хореограф е Ина Колева.

„Очакване на младо маце” ще има своите предпремиера и премиера на 09 и 10 ноември, а следващите дати, на които зрителите ще ще могат да видят продукцията са – 16 ноември – Лом, 17-ти – Монтана и 22-ри – София, Голяма зала на Театър „София”.

montana-dnes.com

Прочети още за , ,

НаСеверозапад.Ком

След като прочете тази статия значи северозападът ти е интересен. Сподели и ти нещо за него във форума ни.

0 коментара

Напиши коментар