„И ловец съм, и рибар съм” за 10-и път радва Криводол

Традиционната среща преди Никулден „И рибар съм, и ловец съм” в Криводол се проведе за 10-и път. Проявата беше организирана от местната ловно-рибарска дружинка в партньорство с читалище „Никола Вапцаров 1924” и общинската администрация. Водещ на юбилейното й издание беше Жорж Кръстев, който единодушно беше избран за „Зевзек на 2011 г.” и получи съответната грамота.

Самодейци от читалището поставиха началото на веселбата и успяха да повдигнат настроението на всички в залата. На импровизираната сцена умения демонстрираха буфо „Нови”, модерният балет, групата за народни песни и двойката по спортни танци Инес и Дани. За добрата организация заслугата е основно на екипа на читалище „Никола Вапцаров 1924” – Боян Илиев, Христина Кръстева, Валери Начев и Красимир Монов.

Събралите се ловци, рибари и обикновени зевзеци бяха поздравени от кмета на Криводол Петър Данчев. Заместникът му Дияна Милетиева раздаде осигурените от спонсори награди. Най-добра рибарка за изтичащата година стана Мария Асенова, а най-добър рибар - Радослав Илиев. Отличията в категориите „Най-млад рибар” и „Най-млада рибарка” отидоха при Мартин Петров и Ивета Георгиева, а призът за „Най-стар рибар” грабна Цено Димитров. За карък №1 сред риболовците беше провъзгласен Христо Ников. Специалната грамота за „Най-голям лапнишаран” по достойнство беше отредена за Ангел Благоев.

Бизнесменът Спас Васков заслужи наградата за ловец-стрелец на годината. Беше отличен и ветеранът Петър Плачков. Кулинарка на 2011 г. стана Надя Комитска – съпруга на общинския съветник от ГЕРБ Петър Комитски. Тя остана без конкуренция благодарение на натрупания опит в семейната механа, а донесените от нея гозби за общата трапеза изкушиха с апетитните си аромати мнозина. Наградата „Кулинар на 2011 г.” отнесе Теодор Кръстев.

За всички участници беше разиграна и томбола с много подаръци. Най-атрактивната награда – дамски кюлоти, се падна на Георги Митев. Фелдшерът на криводолския футболен отбор „Ботев” я получи от миналогодишния й носител Иван Цеков и не се поколеба веднага да се премени с нетрадиционната одежда.

Съпругата на криводолския кмет Веска Данчева пък изтегли голямата награда от томболата, традиционно осигурена от нейната фирма „Пепи Д”. 20-килограмовото прасе стана собственост на Марио Комитски. За отглеждането му късметлията получи и подкрепа от популярния ловец Геро, който обеща да му даде 200 килограма царевица. Веселбата беше съпътствана с множество тостове и обещания за поредна среща на рибарите и ловците точно след година.

Вестник Конкурент

Прочети още за ,

НаСеверозапад.Ком

След като прочете тази статия значи северозападът ти е интересен. Сподели и ти нещо за него във форума ни.

0 коментара

Напиши коментар