Чипровски килими на панаир в Италия

Майсторлъкът на чипровските тъкачи ще бъде показан на най-големия международен панаир на занаятите AF - L’Artigiano in Fiera в Италия, съобщиха от организацията на малките и средни предприятия у нас. Той се организира от 1996 г. Идеята на организаторите е да обърнат специално внимание на ръчно изработените изделия и тяхното качество.

Мероприятието дава отлична възможност за насърчаване и укрепване на вече съществуващия бизнес в тази сфера, а за посетителите това е шанс да се срещнат със занаятчиите в процеса на тяхната работа. Изложението акцентира внимание върху ролята на изкуството и красотата на ръчната изработка, предизвиква дискусии за съперничеството между опита и иновациите, творческата сила и народната традиция, обясниха експертите.

В Милано българският щанд ще е на площ от 150 кв. метра. Заминават 18 занаятчийски предприятия, едното от тях е "Чушкарчето-Велика И” от Чипровци. Финансирането на българското участие е по проект „Насърчаване на интернационализацията на българските предприятия”.

Вестник Конкурент

Прочети още за ,

НаСеверозапад.Ком

След като прочете тази статия значи северозападът ти е интересен. Сподели и ти нещо за него във форума ни.

0 коментара

Напиши коментар