Изложба с картини на светии и писмо до Дядо Коледа организира катедралният храм на Видин

На 7 декември в катедралния храм „Св. вмчк Димитър Солунски“ на Видин от 11:00 ч. ще бъде открита детска изложба с рисунки с духовна насоченост – сцени от живота на светиите. Това съобщи за Радио “Фокус”- Видин архимандрит Поликарп, председател на катедралния.

Изложбата ще може да се види до 20 декември. Картините са рисувани по проект на архимандрита от известния български художник Христо Кърджилов и са издадени в детски книжки, които ще бъдат предоставени за продажба на символичната цена от 1 лв, обясни инициаторът на проекта.

Началото на изложбата ще даде архимандрит Поликарп, следват детски песни на децата от ЦДГ „Радост”. След изложбата ще бъде дадено началото на още едно мероприятие, свързано с коледния дух – писмо до Дядо Коледа. „До видинските деца е изпратено послание-обръщение от Дядо Коледа до децата. Малчуганите ще имат възможността да пуснат писмо до добрия Дядо Коледа в кутия, която ще бъде поставена в храма от 7 до 20 декември.

Детските писма ще бъдат прочетени от комисия и до навечерието на Коледа ще им бъде отговорено, ще бъдат предвидени и малки подаръчета” обеща архимандрит Поликарп.Инициативите се организират между катедралния храм на Видин и Регионалния инспекторат по образованието, гр. Видин. В нея могат да участват деца, които вече могат да пишат, разбира се и със съдействието на техните родители и възпитатели.

Ани ЦЕКОВА
Информационна агенция Фокус

Прочети още за ,

НаСеверозапад.Ком

След като прочете тази статия значи северозападът ти е интересен. Сподели и ти нещо за него във форума ни.

0 коментара

Напиши коментар