Работят ударно на сепаратора

На две смени ще се работи при необходимост, за да се завърши в срок халето във врачанското депо, където ще се монтира сепариращата инсталация за отпадъци, закани се в петък след инспекция на място градоначалникът Николай Иванов. В работната среща се включиха и представители на изпълнителя „Пътностроителна техника”, консорциум „ПСТ-МУТ-Враца 2010”, независимият строителен надзор „Агроводинвест” и експерти от общинската администрация.

„Съгласно изготвения двустранен график нещата вървят по план, но не с темпото, което ми се иска. Все пак има явна промяна в работата на изпълнителя в положителна посока. Това ми дава надежда, че ще постигнем поставената пред нас обща цел, т.е. до края на годината да свършим важната част от проекта, за да не се стигне до загуба на средства. Въпреки всичко проверките на обекта ще продължат”, заяви Николай Иванов. Той подчерта, че община Враца изплаща в срок парите за извършените дейности в района на депото.

Главният инженер в „Пътностроителна техника” Тодор Тодоров пък обясни, че през последните дни са завършени спринтерната и електроинсталацията в основното хале. Той допълни, че приключва окомплектовката на металната конструкция и вече са направени необходимите поръчки за доставка на фасадните и покривните панели на сградата, които трябва да пристигнат до сряда.

„Доставени са линейните отводнители в ниското тяло и в момента то се грундира, за да можем до 8 декември да положим шлайфаната бетонова настилка, което ще даде възможност за доставка на сепариращата инсталация в обекта. Нашите партньори са готови с производството на машините и очакват да им съобщим датата, на която да дойдат, за да започнат монтажа. Предполагам, че това ще се случи около 16-17 декември и не вярвам стачката на железничарите и блокадата на пътищата да попречат на плановете ни”, каза още Тодор Тодоров и гарантира, че всичко ще е готово до края на годината. Към 23 декември пък се очаква да започнат изпитанията на новата унгарска техника.

Паралелно с работата по вертикалната планировка на сградата и пътя се отстраняват и забележките по новата клетка. Подготвят се и документите, необходими за получаването на акт, установяващ годността за приемане на строежа. Запознати припомниха, че клетката е разположена на площ от 20 декара и ще събира отпадъците на общините Враца и Мездра през следващите 10 години.

Вестник Конкурент

Прочети още за , ,

НаСеверозапад.Ком

След като прочете тази статия значи северозападът ти е интересен. Сподели и ти нещо за него във форума ни.

0 коментара

Напиши коментар