Плашат кмет с обещанията му

Жители на монтанското село Лехчево намериха начин да напомнят постоянно на новоизбрания си кмет какво е обещал. В края на миналата седмица баща и син изработили и сложили на сградата на кметството огромен плакат с всички обещания на управника Иван Викторов. Той спечелил доверието на хората с това, че е дал заявка през мандата да положи всички усилия и да намери финансиране за строителството на околовръстен път, да убеди областната дирекция на полицията и в Лехчево да бъде назначен местен полицай.

Викторов поел ангажимент в кметството да се обособи техническа служба, да има дежурен лекар, да търси начини за привличане на инвестиции и разкриване на работни места. Освен това новият кмет обещал пред съселяните си на всеки шест месеца да се отчита пред тях за свършеното.

Всички основни обещания на управника вече висят на голямо пано върху сградата на кметството. Докато хората го монтирали, Викторов извикал полиция, защото се почувствал обиден от „паметната записка”. Униформените обаче поздравили организаторите и заявили на кмета, че върху плаката няма обидни думи.

„Искаме контрол и отговорност. Само така управниците ще се научат, че не може по избори да се обещава, а после да се забравят обещанията”, категорични са жителите на Лехчево.

Вестник Конкурент

Прочети още за , ,

НаСеверозапад.Ком

След като прочете тази статия значи северозападът ти е интересен. Сподели и ти нещо за него във форума ни.

0 коментара

Напиши коментар