От утре започва работилницата на Дядо Коледа във Видин

Продължава изготвената от община Видин празнична програма по повод коледно-новогодишните празници, съобщиха от пресцентъра на общината. От понеделник на площад „Бдинци” децата ще могат да участват в работилница на Дядо Коледа.

Същия ден от 17.30 часа в спортна зала „Фестивална” ще се проведе традиционният Бал на спортиста, на който ще бъдат отличени 10-те най-изявени спортисти през годината. От вторник на централния площад в града ще бъде поставена открита сцена, на която ще могат да се изявяват професионални и самодейни състави. През следващата седмица ще има също коледни турнири по футбол, баскетбол и волейбол в спортна зала „Фестивална”. В програмата са включени и коледно тържество в детския отдел на видинската библиотека „Михалаки Георгиев”, изложба на школа „Дъга” към читалище „Цвят 1870”.

На Коледа, след тържествената литургия, ще има литийно шествие и курбан на площад „Бдинци”. На 26 декември на площада ще се проведе зимен празник с приятели на Видин. На 27 декември ще е коледният концерт на вокално инструментална група „Нова китара”. В нощта на 31 декември на площад „Бдинци” ще бъде посрещната Нова година. Осигурени са баница и вино.

Информационна агенция Фокус

Прочети още за , ,

НаСеверозапад.Ком

След като прочете тази статия значи северозападът ти е интересен. Сподели и ти нещо за него във форума ни.

0 коментара

Напиши коментар