Готвят проект за амфитеатър във Вършец

Във Вършец ще строят амфитеатър в градския парк на града. Това ще стане след като бъде одобрен проект на стойност 391 164 лева по програма за развитие на селските райони, съобщи кметът на курорта Иван Лазаров. В района на амфитеатъра ще има сцена, места за публика от 200 души и малка гримьорна. Основната цел на новите местни управници е да подобрят туристическата инфраструктура.

Идеята е да се изградят и две атрактивни спортни площадки. Едната за фитнес на открито, която ще бъде в Слънчевата градина. Втората пък е за скейтбордисти и ще бъде до общинската поликлиника. „Целта е да бъде разнообразен туристическият продукт, който предлагаме, както и да привлечем повече посетители и почиващи чрез взаимно допълване и обогатяване на традиционния балнеоложки с различни форми на селски и алтернативен туризъм”, коментира Иван Лазаров.

От управата на курортния град планират чрез различни проекти да подобрят съществено градската среда, превръщайки я в привлекателна и атрактивна зона за гости и курортисти.

Вестник Конкурент

Прочети още за ,

НаСеверозапад.Ком

След като прочете тази статия значи северозападът ти е интересен. Сподели и ти нещо за него във форума ни.

0 коментара

Напиши коментар