Джеймс Уорлик черпи с кебапчета във Видин

На кратка еднодневна визита във Видин пристигна вчера посланикът на САЩ у нас Джеймс Уорлик.

Дипломатът се срещна първо с областния управител Пламен Стефанов и заместниците му Елка Георгиева и Любомир Низамов. Уорлик бе придружаван от Бил Соли, дипломат от политическия отдел на посолството. По време на срещата негово превъзходителство обсъди с областния управител възможността видинската синагога да бъде реставрирана, за да се превърне в туристическа атракция. След това се отправи към сградата на общината, където го прие кметът Герго Гергов. Уорлик и Пламен Стефанов посетиха по-късно комплекса за социални услуги, изграден с помощта на УНИЦЕФ.

Там гостът разгледа помещенията и заяви, че е впечатлен от направеното по този проект и добави, че Видин е пример в това отношение. Дипломатът хапна баница и се отправи за обяд към жп гарата. Там посланикът похапна две кебапчета с три люти чушлета, същото си поръча и кметът. Дипломатът почерпи със скара и всички придружаващи го журналисти и заяви, че обожава българската кухня и най-вече скарата.

След обяда Герго Гергов и посланикът разгледаха синагогата и художествена галерия „Никола Петров”. В късния следобед двамата откриха американски кът в регионалната библиотека „Михалаки Георгиев”.

Вестник Конкурент

Прочети още за ,

НаСеверозапад.Ком

След като прочете тази статия значи северозападът ти е интересен. Сподели и ти нещо за него във форума ни.

0 коментара

Напиши коментар